Kazincbarcikai Összevont Óvodák Sajóivánkai Napköziotthonos Tagóvodája

cím:Sajóivánka, Kossuth Lajos utca 26.
telefon:(70) 609-9556
e-mail:nyiseva@freemail.hu
web:www.barcikaicimborak.hu
Tagóvoda vezetője:Nyisalovits Zsoltné

A sajóivánkai óvoda története egészen 1990-ig nyúlik vissza. Az egyre fiatalodó lakosság által támasztott igényeknek eleget téve döntött úgy Szabon Gáborné polgármester asszony és a község akkori vezetői, hogy egy korábban családi házként funkcionáló épületet megvásárolva óvodává alakítják azt. Az átalakítás 1991-ben fejeződött be, így az intézmény megnyithatta kapuit a gyerekek előtt. Említést érdemel, hogy külön konyhával rendelkezett, ami a környező települések között akkor egyedülállónak számított. A konyha emellett szociális feladatokat is ellátott, megoldva ezzel többek között az idős emberek étkeztetését is.

Fontosnak tartották, hogy helyieknek biztosítsanak munkalehetőséget, ennek megfelelően az óvoda első dolgozói sajóivánkaiak voltak. Az óvónői feladatokat Dósa Istvánné látta el, a dajka pedig Varga Tiborné volt, a konyhán pedig Szabon Ferencné és Kismarton Lászlóné készítette el az ételeket. Nyisalovits Zsoltné tagintézmény vezető és Szabóné Varga Enikő óvodapedagógus pedig a mai napig töretlen lendülettel és odaadással végzik a munkájukat immáron több mint 20 éve.

2010-ben került sor a teljes körű felújítására, bővítésére. Nevelőmunkájukat a környezeti nevelésen alapuló személyiségfejlesztésre és hagyományőrzésre építik, ezért a környezetük, a természet megismerését, megszerettetését, óvását, védését kiemelt feladatuknak tekintik. Hagyományőrző munkájuk alapja az állatokhoz, növényekhez, az évszakok változásához kapcsolódó szokások, hagyományok a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó megismertetése.

Aktuális programok:

Eseményfotók:

forrás: www.barcikaicimborak.hu